top of page

Wat is Regressietherapie?

Transpersoonlijke Regressietherapie is een reis naar ons verleden maar ook naar de verschillende lagen van ons onderbewustzijn, de plek waar veel informatie en veel schatten verborgen liggen. Tijdens regressie gaan we op zoek naar de oorzaak van angsten, schaduwkanten, fobieën, terugkerende dromen, slaapproblemen, depressiviteit, eetstoornissen en lichamelijke klachten. Het kan je helpen bij het vinden van antwoorden op existentiële vragen, bij het ontdekken van ‘het goud’ en je talenten zodat je je volledige potentie kunt gaan leven. Meer lezen

Vaak zoeken we een plausibele verklaring met onze gedachten en gevoelens als:


‘Dat kan ik niet’, ‘Dat ben ik niet waard’ of ‘Waarom ben ik bang voor zoiets’


Waarom?

Het zijn niet alleen je eigen emoties die je in bepaalde situaties in verwarring brengen en je vaak niet in staat stellen te handelen. Sommige chronische of psychosomatische aandoeningen kunnen niet verklaard worden vanuit het perspectief van de conventionele geneeskunde. Toch worden al deze klachten en blokkades ervaren. Daar moet een reden voor zijn! 
Regressietherapie vindt de oorzaken van dergelijke klachten in de eigen kindertijd en het eigen verleden en kan ze door herbeleving, nieuw inzicht en energiewerk fundamenteel oplossen. 

Ons lichaam vergeet niets en slaat elk klein stukje informatie op in zijn cellen, elke kleine en grote verwonding van onze ziel. Door deze slechte en nare ervaringen, die onbewust in ons lichaam en onze ziel zijn opgeslagen, worden we gevormd.

 

In ons lichaam nestelen zich boosheid, verdriet of angst. We ontwikkelen gedragspatronen en overlevingsstrategieën om de oorzaak, het ‘trauma’, niet meer te voelen of opnieuw te ervaren. Als je dit onverwerkt laat, blijft het smeulen, steelt het kostbare energie, kan het je verlammen of blokkeren en kan het zich ontwikkelen tot angsten, uitputting of lichamelijke klachten, zelfs als de uitlokkende gebeurtenis lang geleden, verdrongen en vergeten was.


Hoewel regressie het werken met het eigen bewustzijn inhoudt, is het lichaam onze meest betrouwbare gids die je aandachtig helpt om je volledige potentieel terug te krijgen. Voor het onderbewustzijn van de mens maakt het daarbij niet uit of iets kort of zeer lang geleden is gebeurd: in regressie maken we daarmee contact en krijgen toegang tot wat er onbewust is opgeslagen.
Regressietherapie behandelt geen symptomen, maar pakt problemen fundamenteel aan. Het verschilt van andere vormen van behandeling met name in de aanname dat u zelf het antwoord op uw vragen weet. Het is niet de therapeut die de diagnose stelt van wat er mis is met u. U zelf heeft de sleutel tot genezing in handen.
Ik help u met het uitfilteren en ben een betrouwbare metgezel op uw ontdekkingsreis naar het verleden, waar we op zoek gaan naar het goud zodat u naar uw volle potentie in het leven kunt staan.

Als je vragen hebt, maak een afspraak, ook voor een goed gesprek ben ik beschikbaar. 
Ik kijk er naar uit!

lezen theapie
Monique van Veldhoven
Monique van Veldhoven - soulwork-therapy.com

Een kleine introductie over mijn levensweg waarin ik altijd op zoek ben geweest...... lees verder

Regressietherapie is onder andere goed toepasbaar bij:

◼︎ trauma's

◼︎ stress & burn-out

◼︎ levensvragen

◼︎ angsten

◼︎ negatieve overtuigingen

◼︎ rouw & verdriet

◼︎ relatieproblemen

◼︎ schuldgevoelens

◼︎ lichamelijke klachten

◼︎ vermoeidheid

Je hoeft het niet alleen te doen, hulp zoeken is een teken van kracht en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf. Het vraagt moed en kracht om je eigen weerstand en triggers onder ogen te zien. Neem het heft in eigen handen, het is een proces van bewust worden. De oplossing ligt in jezelf en je lichaam geeft de signalen, het enige wat je hoeft te doen is luisteren.
Ik begeleid je graag in deze ontdekkingsreis, waar jij alleen de antwoorden kent, en een nieuwe weg kunt inslaan.

Aanleidingen Psychische klachten als angsten en fobieën, depressies en burn-out, relatiestoornissen en seksuele problemen, voor zover die oorzaken niet lichamelijk zijn, liggen in ervaringen. Ook voor storende karaktertrekken als verlegenheid of voor negatieve overtuigingen zoals: ”Ik doe alles fout”, “Ik ben niet goed genoeg”, zijn oorzaken in het verleden te vinden en dat geldt ook voor veel lichamelijke klachten of ziekten met sterke psychische componenten. De oorzaken zijn we meestal ‘vergeten’. Door in trance te gaan, kunnen we daar bij komen.

Mentale resultaten:

toegenomen helderheid, zelfinzicht, begrip voor mensen, bevrijding van hardnekkige storende ideeën


Emotionele resultaten:

innerlijke kalmte, zelfacceptatie en zelfvertrouwen, herstel van inlevingsvermogen en positieve emoties


Lichamelijke resultaten:

verdwijnen van: psychosomatische spanningen en kwalen, lichamelijke stoornissen die psychisch bepaald worden, onvoldoende energie en weerstandsvermogen, spanningen, overgevoeligheden, lichamelijke klachten zonder medische verklaring.

‘Do not try to open your heart,


just recognize it’s already open’


~ Hira Hosèn

Hoe ziet een regressietherapie sessie eruit?

Gedurende het voorgesprek, de intake, leren we elkaar kennen en vertrouwen, bespreken het verloop van de sessie en kunnen je vragen beantwoord worden. Samen komen we tot de kern van het probleem, dit noemen we het contract van de sessie. 
Dan beginnen we aan de sessie en onder mijn professionele begeleiding gaan we terug naar het begin moment van de vergeten of verdrongen ervaringen die de oorzaak zijn van het probleem. Dat kan zijn in dit leven en mogelijk ook in vorige levens. Door de herbeleving (catharsis) ga je het eindelijk begrijpen, als onnodig ontmaskeren en verwerken.


Middels een ‘trance’, vergelijkbaar met de natuurlijke veel voorkomende toestand waar de omgevingsinvloeden vervagen als we ons sterk concentreren op onze innerlijke wereld, ben je tijdens en na de sessie steeds bij volledige bewustzijn.


De gebeurtenis werken we op vier niveaus door, zowel mentaal, emotioneel, lichamelijk als spiritueel. Op deze manier ervaren we hoe dit een belastende invloed heeft gehad en verzoen je je met het verleden. Oude blokkades kunnen losgelaten worden, en energieën bevrijd.


Je maakt contact met je zelf, je ziel.


Met hernieuwde innerlijke rust, helderheid en sereniteit verbetert het je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zo vindt er in het hier en nu transformatie en zelfheling plaats.


Na afloop van de sessie is er nog een korte nabespreking.


Een sessie duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van de aard en complexiteit van je probleem.

‘Until you make the unconscious conscious, it will direct your life and you will call it fate’

Carl Jung

bottom of page